Videoland

Creative agency Hands en Born05 stelde een fantastisch team samen met creatieven, filmmakers, licht professionals en patissiers voor een speciaal project. De creatie van twee film trailers voor Videoland. Als het je verjaardag is als abonnee, dan krijg je een van deze twee video's in een feestelijke e-mail in je inbox. Hier kun je er vast eentje zien.
Meer info
Agency
Born05 and Hands creative agency ⁠
Concept
Timo Wilderink
Director and edit
Jelmer den Adel
Production and Photography on Set
Hilmer Thijs
Project Management
Levi Raja Boean ⁠
Art Direction
Dana Dijkgraaf, Vincent Hammingh, Marijn Slot
Director of Photgraphy and Camera
Shaun Leyden
Behind the Scenes Video
Luc Credegoor
Client
Videoland

Concept
De eerste video is getiteld ‘Le Gateau d’Anniversaire’ en gaat over een belangrijke opdracht voor de beroemde bakker Jacques de la Fête. Namelijk om een verjaardagstaart voor de president te maken. In het verhaal creëert Jacques de beste taart ooit met de hulp van zijn dochter Charlotte. Maar op het einde is er een kleine twist in het verhaal…

What I made
Als een van de art directors en creatieven in het team, mocht ik aan de slag met het maken en het organiseren van de props. Gouden awards in de vorm van een koekje en deegroller, een speciale gouden uitnodiging van de president, oude vintage boekjes, nep ratjes, roze behang, nep boek covers.. Om maar een paar dingen te noemen van alle props.

Sparkles
Ik heb veel persoonlijke spullen gebruikt die ik in de afgelopen jaren heb verzameld. ‘Stylists own’ is hier zeker bij van toepassing. Bijvoorbeeld een oud boekje met allemaal taarten fotografie die ik jaren geleden op Bonaire bij de markt van het dierenasiel heb gekocht. Of de etagere die ik van mijn moeder heb gekregen en de oude klok die ik van mijn schoonouders mocht lenen. Maar ook de kleine gouden lepeltjes in de vorm van een schelp, vormden samen de juiste ingrediënten die we nodig hadden op de set. Al deze persoonlijke easter eggs, zorgen ervoor dat het extra bijzonder project is.

Team
Agency: Born05 en Hands creative agency, Concept: Timo Wilderink, Director: Jelmer den Adel, Production: Hilmer Thijs, Art Direction: Dana Dijkgraaf, Vincent Hammingh, Marijn Slot, Project Management: Levi Raja Boean, Director of Photgraphy en Camera: Shaun Leyden, Lights: Kieran Scannell, Rigging: Berko Mulder, Sound Design: Dave, Edit: Jelmer den Adel, Color grading: Tom van Dessel, Post Production: Born05,⁠ Behind the scenes video: Luc Vredegoor, Studio: Het Nieuwe Kader, Production awards: Daan Opmeer, Set Assistance en Photography on Set: Babette van Huis 

Minder info
Videoland Dana Dijkgraaf set design design graphic design

Behind the scenes