In4nite II: signing & video

In4nite is het platform van Low & Bonar waarmee zij toegepaste ontwerpers uitnodigen om producten en concepten te ontwikkelen. Deze worden tijdens de Dutch Design Week gepresenteerd. Voor het tweede jaar heb ik voor in4nite het grafisch ontwerp verzorgd en een autonome bijdrage geleverd.
Meer info
Grafisch Ontwerp
Dana Dijkgraaf
Camera & Editing
Dana Dijkgraaf & Patricia Bosveld
Assistentie Video Shoot
Nikki Gersen and Lucas Brouwers
Expositie Fotografie
Michéle Giebing, Studio Collector
Expositie Ontwerp
Kraft architecten

Concept
Colback is een non-woven textiel, en is een  product van Low & Bonar. Colback wordt gebruikt in veel verschillende producten: vloerkleden, autobekleding en veel meer. Wanneer het wordt ingezet is het zelden zichtbaar, het bevindt zich als laag onder iets anders. Met het project in4nite, worden toegepaste ontwerpers uitgenodigd om nieuwe producten of concepten te ontwikkelen met Colback als belangrijk visueel element. 2018 is het tweede jaar op rij dat In4nite is gepresenteerd in een uitgesproken ontworpen expositie tijdens de Dutch Design Week. 

 

In de video campagne, expositie signing, het ontwerp van de publicatie en de andere uitingen, speelt de gekleurde kartonnen koker een grote rol. Deze kartonnen koker vormt de spoel van Colback garen tot het textiel wordt. De spoelen zijn er in verschillende kleuren met kleurcodes, die gebonden zijn aan bepaalde typen garen. Deze kokers kwam ik tegen in een bezoek aan de Colback fabriek, waarbij ik ze tegenkwam in een grote container. Met dit restafval hebben we mega grote typografie gebouwd voor de video, de expositie, een sprankelende omslag, campagne foto’s gemaakt en tot slot wijntjes mee verpakt om aan de sprekers mee te geven. Ieder project, schets, ieder idee begint bij het materiaal. De koker waarop de basis start van het materiaal zelf, vormt een mooi visueel metafoor voor het project.


What I made
Ontwerp publicatie, kaarten, social media campagne, uitnodigingen, festival flyer, video, signing voor op de expositie.

 

Sparkles
De kokers gebruikt voor de expositie en de video, zijn een bijproduct van het Colback productieproces. En daarmee restafval. Het vinden van deze kokers in de fabriek, voelde als het vinden van een parel in de open oceaan. Puur serendipiteit. 

Minder info

Exhibition signing