In4nite II: printed matter

In4nite is het platform van Low & Bonar waarmee zij toegepaste ontwerpers uitnodigen om producten en concepten te ontwikkelen. Deze worden op de Dutch Design Week gepresenteerd. Voor het tweede jaar heb ik voor in4nite het grafisch ontwerp verzorgd en een autonome bijdrage geleverd.
Meer info
Grafisch Ontwerp
Dana Dijkgraaf
Portfolio Fotografie
Barbara Medo & Dana Dijkgraaf
Campagne Fotografie
Barbara Medo
Opdrachtgever
Low & Bonar

Concept
Colback is een non-woven textiel, en is een  product van Low & Bonar. Het wordt gebruikt in veel verschillende producten: vloerkleden, autobekleding en veel meer. Wanneer het wordt ingezet is het zelden zichtbaar, het bevindt zich als laag onder iets anders. Met het project in4nite, worden toegepaste ontwerpers uitgenodigd om nieuwe producten of concepten te ontwikkelen met Colback als belangrijk visueel element. 2018 is het tweede jaar op rij dat In4nite is gepresenteerd in een uitgesproken ontworpen expositie tijdens de Dutch Design Week. 

 

In het ontwerp van de publicatie, de signing en andere uitingen, speelt de gekleurde kartonnen koker een grote rol. Deze kartonnen koker vormt de spoel van Colback garen tot het textiel wordt. De spoelen zijn er in verschillende kleuren met kleurcodes, die gebonden zijn aan bepaalde typen garen. Deze kokers kwam ik tegen in een bezoek aan de Colback fabriek, waarbij ik ze tegenkwam in een grote container. Met dit restafval hebben we mega grote typografie gebouwd voor op de expositie, een sprankelende omslag, campagne foto’s gemaakt en tot slot wijntjes mee verpakt om aan de sprekers mee te geven. Ieder project, schets, ieder idee begint bij het materiaal. De koker waarop de basis start van het materiaal zelf, vormt een mooi visueel metafoor voor het project.


What I made
Ontwerp publicatie, kaarten, social media campagne, uitnodigingen, festival flyer, video, signing voor op de expositie.


Sparkles
Het drukwerk is gedrukt met CMYK en een extra steunkleur: fluor rood. En heb je het gezien dat er op iedere publicatie een stukje gezeefdrukt Colback genaaid zit? 

Minder info

Social Media pieces