Next Move Lab

Next Move Lab is een collectie verhalen, geschreven door studenten en docenten van de Bachelor Docent Dans van ArtEZ, University of the Arts. De verhalen zijn gebaseerd op de onderzoeksvraag: hoe ziet de dansdocent van 2025 eruit?
Meer info
Grafisch Ontwerp
Dana Dijkgraaf
Fotografie (book)
Masha Bakker Matijevic with Dana Dijkgraaf
Eindredactie en projectleider
Rick Steggerda
Manualphabet (hand typografie)
Ben Bos

Concept
Next Move is een internationaal onderzoeksproject naar de dansdocent van de toekomst, waarbij verschillende dans academies zijn betrokken. Naar aanleiding van dit project, ontstond de behoefte om verder te filosoferen over het vakgebied. De afdeling van de Bachelor Docent Dans begon verhalen te verzamelen en vroeg aan studenten, docenten en dans professionals om te starten met schrijven. Om een verhaal te schrijven gebaseerd op de simpele vraag: hoe zal de dansdocent in 2025 eruit zien? Naast de verhalen, zijn er ook studenten van de Bachelor Illustratie betrokken en hebben zij illustraties voor bij de verhalen gemaakt. Voor het ontwerp van het boek, heb ik gekozen voor de uitstraling van een soort onderzoeksdocument. Met verschillende formaten papieren en kleuren. Alsof het boek niet af zou kunnen zijn, en dat er ieder moment nog iets aan het verhaal toegevoegd kan worden. De verschillende grijstinten in het papier, geven het boek een meer luxe uitstraling.

 

What I made
Ontwerp van het boek.

 

Sparkles
Er zijn vier verschillende soorten papier in het boek gebruikt. Het boek is genomineerd voor een Goed Boek 2018, door OPA (Ontwerp Platform Arnhem). Een event waarbij de mooiste boeken gemaakt in Arnhem zijn gekozen door een jury en worden gepresenteerd door de ontwerpers en schrijvers ervan.

Minder info