Pura Vida: journey to paradise

Chilling Sloth, Dana Dijkgraaf 2018

 

Pura Vida. Eén van de uitdrukkingen, die ik vaak heb gehoord tijdens mijn reis in Costa Rica. De woorden betekenen letterlijk puur leven en staan voor mij voor het leven in het paradijs.

 

Het is alweer twee jaar geleden dat ik met mijn blote voeten op het strand stond op één van mijn tussenstops in Costa Rica: Puerto Viejo. Een stad aan de zee, met een heerlijke laid back sfeer. Tijdens mijn reis door het Latijns-Amerikaanse land heb ik genoten van de mooiste natuurgebieden met een zeer rijke biodiversiteit. In de zomer van 2020, in een tijd dat reizen zeker niet zo vanzelfsprekend is, vind ik het tijd voor een visual throwback.  

 

 


De trektocht door natuurpark Corcovado – waar je alleen met een boot onder begeleiding van rangers kan en mag komen – was ontzettend indrukwekkend. We werden begroet door een familie neusberen, terwijl er papegaaien verder in een boom naar ons zaten te kijken. En op de terugweg kwamen dolfijnen met de boot spelen: hoe tof is dat! 

 

“Het land is zo rijk aan flora en fauna! En wist je dat maar liefst 98% van de energie dat wordt opgewekt in Costa Rica groene energie is?” 

 

toucan toekan costa rica holiday dana dijkgraaf

 

Dolphins Costa Rica Dana Dijkgraaf photography

 

Hummingbird kolibrie costa rica dana dijkgraaf travel

 

travel costa rica lizard pretty

 

Tijdens de reis heb ik veel geleerd van lokale gidsen en rangers. Zij vertelde enthousiast over van alles: de biodiversiteit, de genezende krachten van bepaalde planten en bloemen, het heerlijke leven van een luiaard, de geschiedenis van het land en hoe gebieden zijn veranderd door de tijd heen. Costa Rica, we’ll meet again!

 

Snake Cost Rica Dana Dijkgraaf
Toucan toekan dana dijkgraaf costa rica

 


Benieuwd wat je precies op de foto’s zag?

1. Luiaard bij het strand op Puerto Viejo
2 + 3. Natuurpark Corcovado
4. Krokodillen bij Crocodile Bridge
5. Dreamy view
6. Swainson’s toekan 
7. Dolfijnen bij Corcovado
8. Kolibries in Monteverde
8. Kroonbasilisk 
9. Wimpergroefkopadder
10. Zwavelborsttoekan