Another Month, Another Paper

We werden door drukkerij Coers & Roest en Fedrigoni, een van de toonaangevende Europese producenten van speciaal papier, gevraagd om een kaart te maken als onderdeel van hun 'Another month, another paper' kaartenserie. Lovely fact! De kaart heeft een European Design Award 2022 (Silver) gewonnen.
Meer info
Copywriter
Dana Dijkgraaf met Jacqueline Willemsen
Designer and Fotograaf
Dana Dijkgraaf
Drukkerij
Coers & Roest
Klant
Coers & Roest and Fedrigoni

Concept
De AMAP-serie van A5-kaarten, geïnitieerd door Fedrigoni, is een middel om verschillende papieren te laten zien en is gemaakt om ontwerpers en makers te inspireren. Voor elke kaart nodigen ze verschillende drukkers en ontwerpers uit. Naast het formaat is er één beperking: de kaart moet de kolom met informatie over papierspecificaties hebben. Toen ik aan het project begon, dacht ik dat het leuk zou zijn om verschillende papiersoorten te laten zien. Het draait allemaal om het showcasen en inspireren, dus waarom niet meer dan één papiersoort laten zien? Voor het ontwerp heb ik een abstracte afbeelding van de zon en trappen gemaakt. Op de kaart vind je een grafische afbeelding met de wetenschappelijke formule van fotosynthese (het chemische proces dat plaatsvindt in een plant). De foto is gezet in een bitmap structuur, dit past heel mooi bij de vormen van de kaart. Op de voorkant van de kaart staat: “Loving paper to the sun and back.” De kleurrijke kaart is een ode aan de zon, omdat we die altijd nodig zullen hebben om papier te maken.

What we made
We hebben een kaart gemaakt met verschillende lagen papier en een pop-up. De pop-up is met de hand in de kaart geplakt door het enthousiaste team van Coers & Roest. Het is geweldig als een idee tastbaar wordt. Vooral als iets ‘simpels’ zoals een kaart, een object op zichzelf is geworden.

Sparkles
Voor het bedrukken van de kaarten hebben we twee pantonekleuren gebruikt: fluor roze en zilver (pantone 812 and 877). We hebben voor deze inkten gekozen omdat ze episch zijn, maar ook omdat de drukker ze op voorraad had als restjes van eerdere projecten. Beautifully sustainable!

Minder info

Making Off: