Ganzebosch

Ganzebosch is een educatieproject ontwikkeld voor de tentoonstelling Nieuwe Lusten in MOTI, Museum of the Image in Breda. Het project biedt jonge bezoekers van het museum, een introductie op de symboliek in de tentoonstelling en in het werk van Heronymus Bosch.
Meer info
Grafisch Ontwerp
Dana Dijkgraaf
Opdrachtgever
MOTI, Museum of the Image
Cindy Beck and Ward Janssen
Expositie Fotografie
John Dijkgraaf

Concept

In 2016 is het 500 jaar geleden dat de Nederlandse schilder Hieronymus Bosch is overleden. Nederland viert het Hieronymus Bosch jaar. MOTI, Museum of the Image in Breda vierde zijn nalatenschap met de expositie Nieuwe Lusten. Zij vroegen hedendaagse kunstenaars om kunstwerken te maken die zijn geïnspireerd op de Tuin der Lusten (Bosch). Ganzebosch is een educatieproject dat is ontwikkeld voor Nieuwe Lusten. Het biedt een speelse introductie op de symboliek die te vinden is in de expositie en in het werk van Bosch. Voor het ontwerp van Ganzebosch, heb ik een speelse combinatie gemaakt van hedendaagse beeldcultuur (waaronder digitale esthetiek) en de beeldtaal van Hieronymus Bosch.

 

What we made
Poster, handout, muursticker op de glazen wanden en een levensgroot spel (geïnspireerd op Ganzebosch) voor buiten in de patio van het museum. Daarnaast hebben we een kleine versie van het spel gemaakt voor in het museum café, zodat mensen nog steeds konden spelen tijdens slecht weer.

 

Sparkles
De kinderen vonden het levensgrote Ganzebosch erg leuk om te spelen en hadden zelfs hun eigen lievelingstegels!

Minder info
grafisch ontwerp, MOTI, Bosch, graphic design, Dutch design